Sensitief met beide benen in je leven

Sensitief zijn. Er wordt met gemengde gevoelens naar gekeken. Zowel door mensen die het zijn/zich er in kunnen verplaatsen of door hen die zich er (nog)niet in kunnen verplaatsen. Feitelijk betekent sensitief zijn niet anders dan gevoelig zijn. Gevoelig voor wat er in en om je heen gebeurd, zowel voor het zichtbare (wat wordt er gezegd, gedaan, gebeurd er) als het onzichtbare (welke energie, emoties spelen er mee).


Lastig of super krachtig?!

Dit is niet lastig of om te onder (of over)schatten, maar een gave die je goed kan (leren) gebruiken. Mensen die sensitief zijn hebben een groot hart en zijn begaan met mensen en hun omgeving. Ook voelen ze vaak haarfijn aan wanneer er op de achtergrond iets (mee)speelt wat belangrijk is. Menselijkheid en empathie zijn belangrijk.


Sensitief & energie

Voor sensitieve mensen gaat het er om dat je de sensitiviteit leert gebruiken. En dat heeft vaak alles met je energie te maken. Om je sensitiviteit te omarmen en vol met beide benen in je leven te staan, is het nodig dat je je energie bij je kunt houden en leert beschermen.


Dit betekent niet dat je je afsluit voor andere mensen. Of dat je je niet meer laat raken. Maar het gaat er om dat je ervoor zorgt dat je je energie niet meer aan mensen of situaties verliest. Hij blijft er als het ware niet aan vast haken of wordt niet meegenomen. Zodat jij je aan het eind van een afspraak of dag niet leeg gezogen en moe voelt, maar net zo energiek als ieder ander.


Herkenbaar

Want dat is vaak waar sensitieve mensen tegen aanlopen. Misschien herken je het wel? Het gevoel weinig energie te hebben, snel moe te zijn of je “leeg” te voelen. Terwijl er geen duidelijke reden voor lijkt te zijn. ‘Alle andere mensen doen precies wat ik ook doe en hebben wel nog energie over. Hoe kan dat?!’


En dan ga je je afvragen. ‘Moet ik dan minder doen? Heb ik gewoon minder energie? Eigenlijk kan of wil ik dat niet!’


En terecht!

Het gaat ook niet om minder doen. Het gaat wel over ànders doen. Het gaat er over je energie ‘schoon’ te houden, aan te vullen en je bron van energie groter te maken. Zodat je net zo veel, effectief en gefocust kan doen als ieder ander EN daarbij gebruikt maakt van alle input die uit jouw sensitiviteit komen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen: dat zorgt voor verrassende inzichten, de gave om krachtig tot de kern te komen en vooral onwijs veel plezier.


Vanuit rust, vol in actie! Voor dat waar jouw hart ligt.


Liefs, Kris

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven