Momentje! Verbinding & Verstilling online

Terwijl ik wil schrijven over mijn gratis, online aanbod: Momentje! Verbinding&Verstilling ben ik op zoek naar een briljante bijdrage die laatst in mijn LinkedIn feed voorbij kwam en mooi aansluit op dit aanbod. Na een half uur zoeken verzand ik totaal in de speurtocht en besef ik me dat het juist precies is waar die bijdrage een mooi betoog over hield: namelijk te veel tijd doorbrengen met dingen die niet (echt) bijdragen aan blijdschap, rust, energie en daadkracht en daar totaal de tijd in kwijt raken. Bijvoorbeeld in de al snel 2 uur (!) die we per dag doorbrengen met social media, berichten-, mail- en nieuwsapps. Iets waar ik mezelf ook nog regelmatig op betrap. Tegelijkertijd geven veel mensen aan geen tijd te hebben voor liefdevolle tijd en zorg voor zichzelf. Terwijl even een moment bewegen, buiten zijn, mediteren, lekker en gezond voor jezelf koken, rustig eten, you name it… nog geen half uur per dag hoeft te duren!


Super zonde, vind ik zelf. Buiten dat ik zelf ‘s morgens altijd al (lang) de tijd nodig had om rustig wakker te worden en de hele riedel van douchen, ontbijten, kleding et cetera te volbrengen voor ik naar werk kon, ben ik sinds ruim een jaar consequent meer tijd aan het nemen voor mezelf. Niet per se nog meer tijd voor bovenstaand maar wel tijd voor verbinding en verstilling. Over het algemeen besteed ik in elk geval een half uur per dag aan yoga en/of meditatie. Voor mij enorm helpend om mijn mind weer rustig en gefocust te houden en ook om letterlijk lekker in mijn vel te zitten. Het verschil is immens: ik heb meer energie, meer creativiteit, meer daadkracht en veel meer enthousiasme zowel in mijn werk als vrije tijd en relaties. Hoe ik me voel of wat ik denk gedurende de dag wordt ook veel minder door dingen van buitenaf beïnvloed in vergelijking met eerder. Dit doordat ik begin vanuit de verbinding met en verstilling in mezelf en daar ook steeds makkelijker door de dag heen naar terug kan en zo andere keuzes maak al is het maar in een reactie op een situatie of gedachte die zich voordoet!


Voordat ik deze routine had, heb ik meerdere jaren zitten stuntelen met het inbouwen van deze betekenisvolle momenten van rust en inkeer in mijn leven. Terugkijkend had ik op die momenten heel graag een soort vastigheid van buitenaf gehad. Een soort begeleiding en stok achter de deur maar die makkelijk te bereiken en flexibel in te zetten is. Iemand die het niet alleen maar heel serieus maakt maar ook licht, humorvol en daardoor juist gemakkelijk vol te houden. Het afgelopen jaar heb ik in verschillende vormen gemerkt hoe fijn het is om deze momenten samen met anderen op te zoeken, zelfs zonder die anderen te zien of kennen. Het even “samen” zijn, oefenen, werken aan hetzelfde ding maar dan voor ons zelf werkt versterkend!


En… precies daarvoor zijn mijn Momentjes! Verstilling&Verbinding online: wekelijkse, betekenisvolle kwartiertjes waarbij ik je in een besloten online omgeving meeneem in een toegankelijke ontspanningsoefening, meditatie of visualisatie. Tijden en dagen variëren zodat er altijd wat momentjes zijn die jij kan. Vanaf waar je erbij komt is aan jou: de online omgeving is overal te betreden zolang je maar een online verbinding en de link hebt. Wil je meedoen of op de hoogte blijven van de eerstvolgende data?! Stuur me dan even een bericht via LinkedIn of mail naar zincoaching@gmail.com.


#droom

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven