Overtuigingen 2.0

Mijn blog over overtuigingen stond net online en amper twee dagen later werd ik er direct al op uitgedaagd. Nog meer dan ik dacht – en misschien hoopte – dat ik er op uitgedaagd zou worden…

Afgelopen dinsdag had ik namelijk zelf een coaching call binnen in een bijzondere business course (bijzonder in de zin van niet gericht op bedrijven met een commerciële insteek maar een persoonlijke en diepe insteek, vanuit een overtuigde visie/passie/missie) die ik volg. In de coaching ging het over zichtbaar worden en wat daarin bij mij past. Er zijn natuurlijk 101 marketing strategieën te vinden en overal zit wel wat in. Het belangrijkste, wat mij betreft, is dat het moet passen bij wie je als mens bent. In dat opzicht ben ik druk aan het uitzoeken en experimenteren.


In mijn coaching namen we als uitgangspunt datgene in mijn werk waar ik heel erg blij van word: het bezig zijn met mensen, ze begeleiden om meer rust in en om hen heen te creëren zodat ze vanuit dat punt vol in actie komen voor dat waar hun hart ligt. Nou ja oké duidelijk, en nu? Wat doe ik op dat moment? Ik ben direct met mensen bezig, we zijn in interactie en kijken samen naar wat past en werkt. Verder vind ik het leuk om dingen die ingewikkeld lijken, op een leuke manier praktisch toepasbaar te maken zodat mensen topervaringen opdoen en verbaasd staan van zichzelf. Op zulke momenten ben ik helemaal in mijn element!


Als ik daar volop van geniet en dus in mijn kracht sta… dan zou dat dus ook het uitgangspunt kunnen zijn voor het zichtbaar worden! Alleen dan weet ik nog niet het hoe of waar. Media als Facebook en Instagram vind ik vooral privé heel erg leuk maar ze voelen voor mij niet als fijn middel om in interactie zijn met anderen of om werkelijk te laten zien wie ik ben. Het zijn wel online kanalen waarop veel mensen te bereiken zijn, dus dat is waar ik vaak in bleef hangen. Toen noemde mijn coach YouTube als middel…

Zwaaiend en gillend gingen direct mijn alarm bellen af want mijn overtuiging over YouTube was, dat ik niet bij YouTube pas en YouTube niet bij mij. Ik vond dat YouTube alleen voor mensen was die al bekend zijn en wat van hun leven willen delen. Of voor mensen die door middel van YouTube graag bekend willen worden. Geen van beide is op mij van toepassing, dus wat heb ik daar te zoeken?

Direct na die eerste gedachten moest ik ook heel erg lachen omdat ik aan mijn blog van twee dagen eerder moest denken. Herschrijf je overtuigingen, laat de dingen die je niet dienen los en: om je nieuwe overtuigingen te gaan geloven, ga ze doen! Natuurlijk is het niet zo dat YouTube alleen door die twee soort mensen gebruikt wordt en klopt het dat het een hele bewegelijke en echte (als je niet alles weg-edit later) manier is om wat van jezelf te laten zien.


Dus daar ging ik, nul excuses om aan mijn oude overtuigingen vast te houden, woensdag gelijk maar uit mijn comfortzone door een masterclass niet in een afgesloten online omgeving te doen maar LIVE op YouTube. Ietwat onwennig, spannend en ook super gaaf! De reacties op de oefeningen om uit je gedachten te stappen waren super positief en heel welkom. Voor de toekomst ga ik verder uitzoeken hoe of wat precies ik ga delen via YouTube maar ik zal er zeker meer gebruik van gaan maken. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Schrijf je dan vooral in via de website en ontvang automatisch een mail bij updates!


Voor nu hele fijne dag/avond gewenst en hopelijk weer tot snel! Liefs Kris

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven