Inspiratie delen

Inspiratie… het is in ons leven altijd wel ergens te vinden! Van de scheurkalender en tegeltjeswijsheid in het toilet tot de meer diep (of niet zo diep)zinnige films, boeken of docu’s. Waar ik dat voorheen las, in me opnam of gelijk weer achter me neer liet vallen, heb ik daar nu toch een wat andere missie mee. Maar goed, hoe doe je dat? Je inspiratie delen en dan het liefst op zo’n manier dat het anderen ook inspireert of op zijn minst interesseert! Toevallig lag het antwoord – natuurlijk – bij mijn inspiratiebronnen. En hoewel ik er een behoorlijk aantal heb (ja dus ook een scheurkalender op het toilet) wil ik er nu die bij pakken die me de afgelopen weken geholpen hebben om mijn website af te maken en om nu mijn eerste blog voor de inspiratiepagina op de website te schrijven.


Laat het ‘hoe’ los! Is de zin die regelmatig terugkomt in de podcastshow van SoV’s Choice. Maar hoe dan?! Hoe laat je dat los? Ik weet niet of jij het ook hebt, maar ik vraag me vaak af: hoe dan? Hoe moet ik een website bouwen, hoe moet ik… en wanneer moet ik en daarachter aan komt: wat gaan mensen daar van vinden en hoe deal ik daarmee? Het overkomt me nog genoeg dat ik in mijn denkmodus mee schiet en vanuit daar het hoe probeer te bedenken. Wat er dan uit komt voelt gemaakt en komt er nooit zo uit zoals ik echt zou willen. Niet lang na het moment dat ik het hoe heb los gelaten, vertrouwen heb dat het komt en ik bezig ben met totaal andere dingen, komt de inspiratie of oplossing voor het hoe altijd weer sneller en beter dan ik dacht. Het hoe komt dan vanuit mijn intuïtie en hart en dat voelt altijd goed!


Er is geen moed zonder kwetsbaarheid De definitie van kwetsbaarheid is onzekerheid, het gevoel hebben risico te lopen of emotioneel blootgesteld te zijn. Moed vereist deze alle drie. Oftewel er is geen moed zonder kwetsbaarheid. Dit illustreert Brené Brown ontzettend mooi in haar docu op Netflix. Niemand stelt zich over het algemeen graag kwetsbaar op, maar dat wat er uit voortkomt is vaak zo mooi! Staan voor wat jij belangrijk vindt, vereist altijd moed en dus ook kwetsbaarheid. Mijn take hieruit is dus dat ik dit stuk schrijf en online ga knallen en dat ik komende tijd ga spelen met verschillende vormen om mijn inspiratie te delen (niet alleen blogs, maar misschien ook opnames, online workshops of andere HOE’s). Ik daag dus niet alleen jullie uit om stappen te zetten, ik ga daar lekker -spannend- in voor!


Where the heart is Last but not least: mijn favo lied op dit moment van HAEVN. De tekst omschrijft zo mooi dat wanneer je de sprong waagt om dat te gaan doen wat jou Zin geeft, jouw moed, vertrouwen en geloof in datgene of jezelf groeit en je verder helpt. Als ik het even niet meer weet, als ik de hoe-vraag niet los kan laten of wat extra moed nodig heb, zet ik dat nummer op en is alles goed zoals het is.

Dus door het hoe los te hebben gelaten, wat moed aan te boren, me dus kwetsbaar op te stellen en wat muzikale ondersteuning staat nu mijn eerste blog er! Natuurlijk hoop ik dat het je inspireert, het is in elk geval waar mijn hart ligt en daar sta ik voor!

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven