De mooiste boeken: Everything is Figureoutable

Hoii, suuuper leuk dat je weer leest! En ik ben echt mega enthousiast want ik heb net een super mooi boek uit: Everything is Figureoutable (Alles is Uitvindbaar) van Marie Forleo.En ik zat laatst al te denken: er zijn behoorlijk veel boeken die veranderingen in mijn leven hebben gebracht of aan de gang hebben gezet. Niet alleen studieboeken of zelfhulpboeken maar ook boeken met mooie verhalen en het leek me super leuk en interessant om hierover te delen met jullie. Want soms zie je door het boekenbos de bomen niet meer. Er zijn er zo veel, maar welke zijn nu echt de moeite waard en welke passen wel of niet bij je.


Dat is dus ook precies wat ik in deze 'De mooiste boeken-serie' aan artikelen met je wil delen. Mijn ervaring met de boeken en een korte beschrijving in hoeverre het een boek is dat lekker of moeilijk leest, verhalend of meer lerend is en in hoeverre ze zweverig, spiritueel of compleet ratio zijn. Hopelijk helpt dit jou om een keuze te maken in of je een boek gaat kopen of niet!

Dus, voor nu terug naar het boek van dit artikel: Everything is Figureoutable van Marie Forleo. Sinds een korte tijd volg ik Marie Forleo via haar verschillende kanalen en ik ben fan van haar humor en manieren om ingewikkelde concepten praktisch toepasbaar te maken. Dat is ook precies mijn favoriete werkveld. En je raadt het misschien al door de titel maar ook dit boek gaat over hoe jij, en daar is echt geen uitzondering op de regel voor, als mens alles kan uitvinden/oplossen wat je ook maar wilt bereiken. (Zolang het binnen de wetten van de natuur blijft).


Op een humorvolle, liefdevolle wijze neemt ze je mee in haar missie en motto dat je alles kunt oplossen en uitvinden wat je wilt bereiken. Daarbij is je mindset de sleutel om zowel binnen als buiten de box te denken. Heeft iemand voor jou ooit al eens bereikt waar jij nu nog van droomt? Ja?! Dan kun jij het dus sowieso ook! Het enige wat je tegenhoudt? De blokkades die we onszelf allemaal opleggen en indenken en die uiteenlopen van (gebrek aan) tijd tot (gebrek aan) mogelijkheden.


Blokkades waar je je niet voor hoeft te schamen maar waar Marie je in het boek enthousiast over heen laat groeien met haar teksten EN haar opdrachten. Want yes, dit boek is niet alleen maar op je gat zitten en lui lezen, je wordt ook aan de slag gezet! Met name met behulp van schrijfoefeningen ontdek je waar jij van droomt, waar je jezelf tegenhoudt en hoe je zorgt dat jij echt inziet en voelt dat je groter bent dan je bezwaren. Naast haar eigen, heerlijke wijsheden haalt ze ook die van anderen aan. Mijn favoriete quote van Charles R. Swindoll "We cannot change the inevitable. The only thing we can do is play on the one string we have, and that is our attitude... I am convinced that life is 10% what happens to me and 90% how I react to it. And so it is with you...we are in charge of our attitudes.” Daar zeggen zowel Marie als ik Amen op. Als je van dit idee uitgaat of in elk geval een tijdje probeert aan te nemen zul je nog eens extra sterk de kracht van dit boek en haar oefeningen merken.


Dit boek kan ik echt aan iedereen aanbevelen die iets uit te vinden heeft, die een droom, een wens, een missie haalbaar wil maken. Die het grote doel aan het einde nog niet in een eerste stap heeft kunnen vertalen of vastloop in de hoeveelheid. En die wel een humorvolle, soms heerlijke calling-you-out-on-bullshit vriendin in een boek kan gebruiken om de weg te wijzen. Zo voelt dit boek, Marie schrijft zoals ze praat en je krijgt regelmatig het idee dat ze het direct tegen jou heeft.

Dit boek is net zo praktisch als dat het verdiepend is en net zo slim als grappig. Je hebt bijna niet het idee dat je een boek over mindset aan het lezen bent en je ondertussen flink aan het werk bent en tot nieuwe inzichten komt. De opdrachten voegen echt wat toe omdat ze je dwingen tot actie, zodat de mooie ideeën en inzichten niet bij alle andere inspirational quotes op de stapel achter in je hoofd komen te liggen.


Naast Engels is dit boek ook in het Nederlands te bestellen, dus taal is geen excuus om dit boek te laten liggen. Ik zou zeggen, ga hem lekker bestellen, onderuit zitten (en af en toe recht op met die pen in de aanslag) en ik ben heel benieuwd hoe jij hem vindt.


Voor nu een heleboel liefs, en mooi weekend, Kristel

14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven